Geodata | Blogginnlegg skrevet av forfatter

Innlegg av Ove Helset

17.02.2021

På lag med naturen

Forvaltning av norsk natur har stått sentralt i hele Geodatas historie.

08.01.2021

2020 sett gjennom kart

Vi legger bak oss et mildt sagt spesielt år. Inngripende tiltak som har berørt en hel verden. Et presidentvalg vi ikke har sett maken til. Og på tampen, et tragisk og dramatisk kvikkleireskred med fatale følger for et lite lokalsamfunn.

14.05.2020

Høyt og lavt med Geodata

Kartverket gir deg tilgang til både data og terrengmodeller for både landområder og havbunn. Løsningen er utviklet av Geodata og gir deg muligheter viktige geografiske analyser for flere samfunnsområder.

19.03.2019

Hjelper verden med satellittbilder

Ved naturkatastrofer og konfliktsituasjoner er det viktig for både lokale myndigheter og hjelpepersonell å få et helthetlig bilde og forståelse over situasjon så raskt som mulig. Her forteller vi hvordan satellittbildeanalyser bidrar til objektiv innsikt og felles forståelse i FN.

14.05.2018

Bedre Marka-opplevelser med Geodata

Skiforeningen satser digitalt med samarbeidsavtale med Geodata. Målet er å skape enda bedre Markaopplevelser gjennom ny turplanlegger og smartere føremeldingstjenester.

12.03.2018

Smarte skispor i Drammen - først i Norge?

Sensorteknologi kobles sammen med ArcGIS for å gi innbyggerne informasjon om snødybde, temperatur, luftfuktighet og lufttemperatur i Drammen. I tillegg kan du følge tråkkemaskinen live.

28.02.2018

Vær smart – del åpne data!

Skal vi utvikle byene og kommunene våre videre og skape smarte samfunn, vil åpne data spille en viktig rolle. Som ArcGIS-bruker kan også du dele dataene dine – og det er enkelt.

31.01.2018

Stålkontroll på skøytebaner i Hamar

Innbyggerne i Hamar kommune har tilgang til et kart som viser hvor de kan få god skøyteis. Det kan du også gjøre, og du trenger kun en ArcGIS Online-konto.

18.01.2018

Smart og bærekraftig?

Teknologiske miljøer og aktører ønsker å løse problemstillinger og utfordringer for landets innbyggere på en smart måte. Et interessant perspektiv er at flere peker på at de nye løsningene må knyttes opp mot å nå FNs 17 bærekraftsmål.

21.11.2017

Geodata med helautomatisert 3D-tjeneste

Geodata gjør det enklere å jobbe med 3D-data. Nå trenger du kun å tegne inn et ønsket område i kartet – så sendes 3D-scenen direkte til deg.

30.10.2017

Geodata leverer nytt kartverktøy til Politiet

Politiets operasjonssentraler får nye kartverktøy. I samarbeid med Locus Public Safety skal Geodata levere kartløsninger som gir kortere responstid, økt samhandling og større muligheter for analyse.

22.08.2017

Drone sparer tid og penger i kommunen

Herøy kommune investerte i en drone i 2016. Etter et drøyt år i drift viser den seg som et svært nyttig og allsidig verktøy, som sparer kommunen både tid og penger.

15.05.2017

Når starter barnetoget? (hæ, er ikke skjorta strøket?!)?

17. mai: Når starter barnetoget? Hvor spiller korpset? Er det stengte veier? Flere av våre kunder bruker Story Map fra Esri for å gjøre det litt enklere for innbyggerne å få oversikt over nasjonaldagen. Det burde flere gjøre.