Innlegg av Ove Helset

19.03.2019

Hjelper verden med satellittbilder

Ved naturkatastrofer og konfliktsituasjoner er det viktig for både lokale myndigheter og hjelpepersonell å få et helthetlig bilde og forståelse over situasjon så raskt som mulig. Her forteller vi hvordan satellittbildeanalyser bidrar til objektiv innsikt og felles forståelse i FN.

14.05.2018

Bedre Marka-opplevelser med Geodata

Skiforeningen satser digitalt med samarbeidsavtale med Geodata. Målet er å skape enda bedre Markaopplevelser gjennom ny turplanlegger og smartere føremeldingstjenester.

12.03.2018

Smarte skispor i Drammen - først i Norge?

Sensorteknologi kobles sammen med ArcGIS for å gi innbyggerne informasjon om snødybde, temperatur, luftfuktighet og lufttemperatur i Drammen. I tillegg kan du følge tråkkemaskinen live.

28.02.2018

Vær smart – del åpne data!

Skal vi utvikle byene og kommunene våre videre og skape smarte samfunn, vil åpne data spille en viktig rolle. Som ArcGIS-bruker kan også du dele dataene dine – og det er enkelt.

31.01.2018

Stålkontroll på skøytebaner i Hamar

Innbyggerne i Hamar kommune har tilgang til et kart som viser hvor de kan få god skøyteis. Det kan du også gjøre, og du trenger kun en ArcGIS Online-konto.

18.01.2018

Smart og bærekraftig?

Teknologiske miljøer og aktører ønsker å løse problemstillinger og utfordringer for landets innbyggere på en smart måte. Et interessant perspektiv er at flere peker på at de nye løsningene må knyttes opp mot å nå FNs 17 bærekraftsmål.

21.11.2017

Geodata med helautomatisert 3D-tjeneste

Geodata gjør det enklere å jobbe med 3D-data. Nå trenger du kun å tegne inn et ønsket område i kartet – så sendes 3D-scenen direkte til deg.

30.10.2017

Geodata leverer nytt kartverktøy til Politiet

Politiets operasjonssentraler får nye kartverktøy. I samarbeid med Locus Public Safety skal Geodata levere kartløsninger som gir kortere responstid, økt samhandling og større muligheter for analyse.

22.08.2017

Drone sparer tid og penger i kommunen

Herøy kommune investerte i en drone i 2016. Etter et drøyt år i drift viser den seg som et svært nyttig og allsidig verktøy, som sparer kommunen både tid og penger.

15.05.2017

Når starter barnetoget? (hæ, er ikke skjorta strøket?!)?

17. mai: Når starter barnetoget? Hvor spiller korpset? Er det stengte veier? Flere av våre kunder bruker Story Map fra Esri for å gjøre det litt enklere for innbyggerne å få oversikt over nasjonaldagen. Det burde flere gjøre.