Geodata | Om oss

Om oss

Geodata er markedsledende i Norge på geografiske data og teknologi.

Vi i Geodata legger all vår innsats i å forenkle arbeidsprosesser og visualisere komplekse datasett på en lettfattelig måte slik at du kan ta bedre beslutninger. Vi lager løsninger og analyser og tilbyr drift og programvare - alt du trenger for å lykkes når geografi er en viktig faktor.

Geodata har ca 175 ansatte og har kontor både i Oslo, Stavanger og Trondheim. Vi har jobbet med GIS, geografiske data og teknologi siden oppstarten i 1988. Her ser du det vakre bygget på Grønland i Oslo der de fleste av våre ansatte sitter.

Leverandør av Esri og ArcGIS i Norge

Geodata er den norske distributøren av programvare fra Esri – en av verdens største leverandører og utviklere av geografiske informasjonssystemer (GIS). Det betyr at vi bygger mange av våre løsninger på ArcGIS-plattformen, men har kompetanse til å bygge løsninger i de fleste formater.

Geodata er sertifisert som Miljøfyrtårn, et viktig ledd i vårt arbeid med å bli en mer bærekraftig bedrift. Vi er også sertifisert av Norges Beste Arbeidsplasser (Great Place To Work) og i 2020 ble vi nummer 2 (!) på listen over Norges beste arbeidsplasser i kategorien mellomstore bedrifter.

Her finner du kontaktinformasjon til noen nøkkelpersoner, du kan også sende en e-post til geodata@geodata.no:

Espen Kristiansen

Espen Kristiansen
Administrerende direktør

Ellen Borg Svendsen

Ellen Borg Svendsen
Økonomidirektør

Hege Sitje

Hege Sitje
HR-direktør

Sesilie Urkegjerde Halland
Direktør kommunikasjon og marked

Øyvind Skaug

Øyvind Skaug
Konsulentdirektør

Joachim Eckbo Juell

Joachim Eckbo Juell
Direktør for Produktutvikling

Samarbeidspartnere

Esri

Esri er verdensledende leverandør av GIS-teknologi og programvare og bidrar til å skape globale og lokale bærekraftige løsninger. Esri-teknologi gir tilgang til kunnskap og verktøy som er nødvendig for å forstå og analysere geografisk informasjon og ta bedre beslutninger. Esri leverer programvaren ArcGIS og Geodata er eneleverandør av Esri-teknologi i Norge.

Safe Software

Safe er selskapet bak datatransformasjons-teknologien FME. De hjelper organisasjoner med å mestre utfordringer med ulike datatyper og formater. FME brukes av flere tusen organisasjoner i mer enn 116 land, i mange ulike industrier, fra lokale til globale selskaper og organisasjoner.

Geocortex by VertiGIS

Geocortex software hjelper deg å lage brukervennlige kartvisninger på både nett, brett og mobil basert på dine egne kart og data. Geocortex er spesialtilpasset våre ArcGIS-produkter og den mest brukte programvaren er Geocortex Essential

Geocap

Geocap leverer kartleggings- og modelleringsløsninger til hydrografer, geologer og geofysikere. Geocap-plattformen tilbyr et fleksibelt 3D-miljø for visualisering og behandling av geografiske, hydrografiske og geologiske data.

Skiforeningen

Våren 2018 inngikk Geodata en samarbeidsavtale med Skiforeningen. Målet er å sammen skape enda bedre Marka-opplevelser gjennom smartere turplanlegger og føremeldingstjenester. Skiforeningen jobber for at enda flere skal ha aktive liv i Marka, gjennom hele året. Gode digitale verktøy er et avgjørende element i det. Det skal være enkelt å finne frem, planlegge turen og folk skal føle seg trygge. Sammen skal Skiforeningen og Geodata skape tjenester som er i tråd med det publikum er vant til, krever og forventer.