Internasjonal kartpris til Telia

Telia er tildelt internasjonal kartpris for sitt arbeid med å utvikle en geografisk samhandlingsplattform.

Publisert: 14. sep. 2022 , i Nyhet
Godt arbeid med geografiske data og -teknologi i Telia, har blitt utviklet til den geografiske samhandlingsplattformen "GeoSam". Arbeidet ble i år premiert med en internasjonal kartpris fra Esri. Administrerende direktør, Espen Kristiansen (t.v.) og Morten Csirmaz fra Telia.

Esri deler hvert år den prestisjefulle prisen Special Achievement in GIS (GIS = geografiske informasjonssystemer). Prisen deles ut årlig til bedrifter over hele verden som har utmerket seg i bruken og utviklingen av geografiske systemer.

Telia har i en årrekke vært en spennende kunde i Geodata. De har vist åpenhet for ny teknologi og har jobbet systematisk for å bli en bedre leverandør av mobil, TV og internett.

Arbeidet med geografisk teknologi startet i det små, men har endt opp med å bli en plattform som i dag er sentral i mange prosesser i Telia, særlig rettet inn mot salgsapparatet.

– Telia har på kort tid sett og forstått mulighetsrommet og behovene innenfor GIS. Gjennom flere oppkjøp har de fått dokumentasjon og informasjon gjennom mange systemer. Dette er nå samlet i ett geografisk GIS-system; GeoSam. Her har Telia samlet informasjon om fibernettet, coax-nettet, 4G og 5G, samt algoritmer for å si noe om hvor mye det vil koste å bygge ut og grave fiber, forteller kundeansvarlig, Morten Hjallum.

Prisen ble delt ut på Geodatas sommerkonferanse i august. Morten Csirmaz tok i mot prisen på vegne av Telia.

Kundeansvarlig i Geodata, Morten Hjallum, synes prisen er vel fortjent.

– Telia har virkelig gått gradene og samhandlingsplattformen er blitt svært viktig for arbeidsprosessene. De har vist tiltro til løsningen over lang tid – og det har gitt resultater for Telia.

Ta kontakt

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!Morten Andre Hjallum

Morten Andre Hjallum
Kundeansvarlig

For teknisk support, gå til våre supportsider.