FME – sveitserkniven for dataene dine

Data bør flyte sømløst gjennom systemer, applikasjoner og formater - enkelt og gratis. I stedet for å krangle med data, bør du bruke tiden din på å ta beslutninger.

FME – sveitserkniven for dataene dine

Data bør flyte sømløst gjennom systemer, applikasjoner og formater - enkelt og gratis. I stedet for å krangle med data, bør du bruke tiden din på å ta beslutninger.

Publisert: 08. mai 2017 , i Teknologi

Det er lett å like årsaken til at en nerdegjeng fra Canada laget FME - et verktøy for brukervennlig dataflyt for de som sitter og jobber med store datamengder til daglig.

Med tanke på alle data vi har tilgjengelig og alt som kan løses ved organisering og analyse av data, er det ingen tvil om at dette behovet blir større og større. FME konverterer selvsagt de fleste formater av geografisk data og jobber veldig fint sammen med ArcGIS.

Forrige uke samlet vi og Safe Software (de som står bak FME) kjernen av FME-brukere i Norge på FME World Tour 2017. Der fikk vi blant annet høre hvordan Skedsmo kommune bruker FME for å legge data inn i to allerede eksisterende system: Jira (som de bruker for å planlegge sprinter) og Ephorte som er deres digitale filsystem, der blant annet innbyggerkommunikasjon blir lagret. Målet er å automatisere oppgaver man tidligere måtte gjøre manuelt.


I Enebakk handler det også om automatisering når meglerpakken (som trengs ved boligsalg) nå kan hentes automatisk ut av FME. Meglerpakken består av ulike kart, dokumenter, planløsning og mer og er lagret ulike steder, fra databaser til webløsninger. Det er ingen tvil om at dette sparer tid.

Vi tok en liten videoprat med Ken Bragg, som er europaansvarlig for FME under norgesbesøket. Se videoen for siste nytt om FME:


Nysgjerrig på om du kan bruke FME for å effektiviserer prosesser? 

Les mer her og ta kontakt så kan vi hjelpe deg videre.