Når starter barnetoget? (hæ, har du ikke strøket skjorta ennå!)?

17. mai. Hektisk opplegg. Når starter barnetoget? Hvor spiller korpset? Hvilke veier er stengt i sentrum? Flere av våre kunder har vært smarte og begynt å bruke Story Map fra Esri for å gjøre det litt enklere for innbyggerne å få oversikt over nasjonaldagen. Det burde flere gjøre.

Når starter barnetoget? (hæ, har du ikke strøket skjorta ennå!)?

17. mai. Hektisk opplegg. Når starter barnetoget? Hvor spiller korpset? Hvilke veier er stengt i sentrum? Flere av våre kunder har vært smarte og begynt å bruke Story Map fra Esri for å gjøre det litt enklere for innbyggerne å få oversikt over nasjonaldagen. Det burde flere gjøre.

En stor del av jobben for oss i Geodata er å håndtere store mengder med geografisk informasjon – data – og hjelpe til å analysere dette og presentere og visualisere det i kart. For å gjøre dette bruker vi GIS – geografiske informasjonssystemer.

17. mai er også en dag med mye geografisk informasjon, og det er ingenting i veien for å bruke GIS for å få litt mer oversikt over programmet denne dagen. Når starter borgertoget, og hvilken rute tar det i år? Hvilke korps spiller når – og hvor? Hvordan har kommunen lagt opp parkeringen, og er det gater og veier som er stengt? Og når åpner veien igjen?

Story Map er et enkelt GIS-verktøy som vi bruker ofte i Geodata. Jeg vil påstå at Story Map er storebroren til powerpoint – om ikke annet den kule onkelen. I Story Map kan du kombinere interaktive kart, bilder, video, tekst og grafer for å fortelle en historie. Og det beste av alt: det er web-basert. Du former rett og slett presentasjonen din rett i nettleseren og deler den derfra. Visningen fungerer også på mobil som på datamaskinen din.

Fredrikstad kommune er én av våre kunder som har brukt Story Map for å gi nyttig og god informasjon om 17. mai-programmet til sine innbyggere.

Det er flere av våre kunder som bruker Story Map aktivt, og ekstra gledelig er det at mange har begynt å bruke dette også for å gi god informasjon om 17. mai-programmet til innbyggerne sine. Vi har samlet noen eksempler nederst i bloggposten, som vi mener kan være til inspirasjon for 17. maikomiteer rundt om i landet.

Ble du litt nysgjerrig på Story Map? Les mer om Story Map fra Esri her

Det er ganske enkelt å komme i gang, og du finner veiledninger på våre nettsider.

Se våre kunders 17. maiprogram:

Drammen

Fredrikstad

Oppegård

Oslo

Sandefjord

Arendal


Er skjorta strøket?

God 17. mai fra oss i Geodata!