Smarte skispor i Drammen - først i Norge?

Sensorteknologi kobles sammen med ArcGIS for å gi innbyggerne informasjon om snødybde, temperatur, luftfuktighet og lufttemperatur i Drammen. I tillegg kan du følge tråkkemaskinen live.

Publisert: 12. mars 2018 , i Teknologi

Den nye tjenesten er nylig lansert på Drammen kommunes nettsider, og kalles «Smarte skispor». Applikasjonen er laget av Drammen kommune selv, og blir dermed den første kommunen i Norge som tilbyr løypestatus i sanntid ved hjelp av sensorteknologi. 

Sensorer er lagt ut på to steder i lysløypetrasseen på Konnerud og fanger opp informasjon om snødybde, temperatur, luftfuktighet og lufttemperatur. I tillegg er tråkkemaskinen koblet opp slik at den kan følges i sanntid. Sensorteknologien leveres av 7Sense.

— Vi har laget et eget grensesnitt for å samle inn sensordata fra 7Sense og lagrer dette i en geodatabase. Her kan det komme inn data opptil hvert 15. sekund. På toppen av dette ligger en karttjeneste som ligger i vårt Geodata Online-miljø, forteller kundeansvarlig i Geodata, Terje Linløkken.

Først i Norge? I Drammen kan du følge status på løypene på Konnerud i sanntid.

Rådgiver i digitaliseringsstaben i Drammen kommune, Tove Helene Vatne, er opptatt brukervennlighet når løype- og værdata nå blir tilgjengelig for innbyggerne.

— Det skal være brukervennlig, og har gode erfaringer fra ArcGIS-plattformen for å presentere informasjon til innbyggere som en karttjeneste. Samtidig har vi vært opptatt av å få en automatisk dataflyt fra sensorene og inn i løsningen vår, uten å måtte gjøre manuelle oppdateringer, og det har vi fått hjelp fra Geodata til å løse.

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!Terje Linløkken
Kundeansvarlig, Smarte byer

For teknisk support, gå til våre supportsider.