– Markaopplevelsene skal bli enda bedre

Skiforeningen og Geodata AS inngår ny treårsavtale, som skal bidra til enda bedre markaopplevelser for turfolk på ski, sykkel og til fots.

Publisert: 20. mars 2024 , i Nyhet

Den første, formelle samarbeidsavtalen mellom Geodata og Skiforeningen blei signert i 2018. Siden den gang er mye arbeid gjennomført for å gjøre markaopplevelsen enda bedre.

– Vårt samarbeid går faktisk helt tilbake til 2013-2014 da ildsjeler hos Geodata hjalp til med å utvikle karttjenester, føremelding og første versjonen av iMarka-appen delvis på frivillig basis. Det store engasjementet fra Geodatas side har fulgt med videre selv om samarbeidet de siste årene har inntatt mer formelle former, forteller Eirik Harstad, som er ansvarlig for informasjons- og brukertjenester i Skiforeningen.

Kundeansvarlig i Geodata, Martine Petlund Breiby og Eirik Harstad, ansvarlig for informasjons- og brukertjenester i Skiforeningen.

Kundeansvarlig i Geodata, Martine Petlund Breiby gleder over forlengelsen av samarbeidet.

– Det er så givende å jobbe med en kunde som har som mål å legge til rette for aktivitet for markabrukerne. At vår kompetanse og teknologi bidrar til dette gjør hele virksomheten veldig stolt av samarbeidet vi har med Skiforeningen. Nå gleder vi oss til å komme i gang og konkretisere prioriteringene fra Skiforeningen for de neste årene, sier Martine.

Geodata AS er et IT-selskap som er eksperter på geografisk IT (GIS). Virksomheten er både en software-tilbyder og et konsulenthus, som hjelper både store og små virksomheter i private og offentlige virksomheter.

– I samarbeidet vårt framover vil vi blant annet fokusere på å opprettholde og vedlikeholde en høyt verdsatt tjeneste, og videreutvikle denne framover med enda flere funksjonaliteter for brukerne, forteller Martine.

Gode og smarte digitale løsninger blir stadig viktigere. Samarbeidet vi har med Geodata er viktig for Skiforeningen, og bidrar til at vi kan gjøre turfolkets opplevelser i marka enda bedre.

-Håvard S. Abrahamsen, generalsekretær i Skiforeningen
Skiforeningen og Geodata AS inngår ny treårsavtale. Assisterende generalsekretær i Skiforeningen, Espen Jonhaugen (t.v.), generalsekretær i Skiforeningen Håvard S. Abrahamsen, prosjektleder i Geodata, Janita Nordahl, adm.dir i Geodata, Espen Kristiansen, produktdirektør Joachim Eckbo Juell, ansvarlig for IT og digital utvikling i Skiforeningen, Lasse Strand, ansvarlig for informasjons- og brukertjenester i Skiforeningen, Eirik Harstad, kundeansvarlig i Geodata, Martine Petlund Breiby,

Eirik Harstad forteller om en rivende utvikling av Skiforeningens karttjenester.

– iMarka-appen er skrevet helt om på React Native-plattformen og er, i tillegg til en app som viser skiløyper og preppestatus, en fullverdig turpartner året rundt.

I dag har Skiforeningen et effektivt verktøy til å opprette og redigere løyper, turstier og sykkelruter raskt, nøyaktig og effektivt.

– Det gjør at vi kan sette preppestatus og riktig farge på løyper på segmentnivå på en enkel måte, og gjør at vi i dag er i stand til å serve 100 løypelag på Østlandet med få personalressurser, forteller han, og legegr til:

– Det har vært en flott sesong, og denne vinteren har vi fått på plass flere nye etterlengtede funksjoner i iMarka-appen, bl.a. høyoppløselig bakgrunnskart, visning av webkamerabilder fra sentrale steder i marka og visning av våre mer og mer populære scooterløyper også i preppestatus-modus. Vi har flere spennende planer på blokka og gleder oss til det videre samarbeidet i årene som kommer.

Skiforeningen og Geodata AS inngår ny treårsavtale, som skal bidra til enda bedre markaopplevelser for turfolk på ski, sykkel og til fots.