7586.822 km bevegelse ble 15 000 kroner til Leger Uten Grenser

I løpet av to uker har 76 ansatte i Geodata deltatt på vår egen Corona Challenge. Resultatet er en pengegave på 15 000 kroner til Leger Uten Grenser. Og massevis av treningsglede!

Publisert: 12. mai 2020 , i Nyhet

I Geodata har vi noe vi kaller for Sosialetaten, der undertegnede er medlemmer. Vi er en gjeng på 10 ansatte som har ansvar for sosiale arrangement for folka i Geodata. Men hvordan engasjere folk når vi ikke kan møtes? Jo, det har vi blant annet gjort gjennom quiz på Teams, digital påskelabyrint og nå sist det vi har valgt å kalle Corona Challenge.

Utgangspunktet for Corona Challenge var at vi egentlig skulle stille to lag i Holmenkollstafetten 9. mai, det ble det dessverre ikke noe av. Derfor ønsket vi å lage en aktivitet som kunne engasjere alle ansatte og samtidig donere noen av pengene vi akkurat nå ikke bruker på sosiale aktiviteter, på en god sak.

Corona Challenge hadde ulike delmål i form av antall kilometer vi skulle bevege oss (sykle, gå, løpe, svømme, rulle osv.) for å utløse en viss pengesum til det felles valgte formålet. Med litt drahjelp i form av dobling av aktivitet o.l. nådde vi mål 3 av 4 som altså gir en pengegave på 15 000 kroner til Leger Uten Grenser.

Til sammen beveget 76 mennesker seg: 1743.712 km gående, 1521.44 km løpende, 3785.21 km syklende, 356.62 km på ski/rulleski og 179.84 km ved hjelp av andre aktiviteter som tennis, stavgang, kajakk, freesbee-golf, golf, alpint m.m.

Her kan du se litt av aktiviteten:

Godt rustet med kartverktøy og treningsglede

Ansatte i Geodata er glade i å trene, så det å få folk i gang og til å levere var ikke noe problem. Men vi vet at mange gjorde en ekstra innsats for å bidra! Som verktøy for å tracke det hele og få en visuell oversikt brukte vi selvsagt vårt eget kartverktøy ArcGIS. For de som er kjente med dette så la alle ansatte inn egen aktivitet i ArcGIS Online eller appen Collector. Øystein Kristoffersen fikset også import av GPX-filer slik at Strava-aktivitet o.l. havnet rett inn i kartet. I tillegg laget vi et dashboard som viste aktiviteten til enhver tid, se bilde av det under her.

Alt i alt fungerte dette veldig bra, gøy å bruke verktøyene våre til noe litt annet og visualiseringen virket godt! En bonus var det også at mange av de hos oss som ikke vanligvis jobber med programvare (men med økonomi, salg, markedsføring osv.) fikk prøvd seg litt på det.

Det avledet selvsagt også annen "lek" med programvaren. Eirik Foslie Aabøe laget blant annet dette vakre varmekartet som viser all aktiviteten i Oslo-området de to ukene. Lurer du på hvordan du kan lage et slikt? Oppskriften finner du her.

Hva går pengene til?

En intern avstemning avgjorde at pengene skulle gå til Leger Uten Grenser og deres Korona-tiltak.

Leger Uten Grenser bistår eller har bistått med korona-respons i 12 europeiske land– organisasjonens største epidemirespons i Europa noensinne. Organisasjonen er tilstede i flere hardt rammede land, blant annet Italia, Spania, Belgia og Frankrike. De jobber også med covid-19-respons i Sveits, Hellas, Nederland, Storbritania, Tyskland, Ukraina og Portugal. For første gang i historien har Leger Uten Grenser også bistått på norsk jord, hvor de har gitt strategisk rådgivning og jobbet med smittevern på Bærum sykehus. Samtidig øker smittetallene også blant sårbare befolkninger i resten av verden, og korona-pandemien setter ikke andre kriser på pause. Her kan du lese mer om hva de gjør i forbindelse med Korona.


Alt i alt var dette en kjempemorsom aktivitet å gjennomføre og vi er stolte av både å ha bidratt til mer fysisk aktivitet de siste to ukene og ikke minst en gave til en viktig organisasjon. Vi oppfordrer samtidig alle til å gi noen kroner til Leger Uten Grenser og deres arbeid, det gjør du her.