Legg klimastripene i kartet

Klimastriper – eller varmestriper – er en grafisk fremstilling av hvordan temperatur har endret seg over tid. Vi har laget et enkelt lite verktøy for ArcGIS, som gjør det enklere for deg å plassere stripene inn i kartet.

Publisert: 02. jan. 2023 , i Inspirasjon

Klimastripene er en visuell presentasjon av temperaturvariasjon og ble opprinnelig utviklet av Ed Hawkins, en klimaforsker ved universitetet i Reading i 2018. Hver stripe representerer gjennomsnittstemperaturen for ett år i en region, og plasseres kronologisk for å vise variasjoner fra år til år.

Fargeskalaen går fra rød (varme temperaturer) til blå (kalde temperaturer) og Hawkins laget disse klimastripene for å enklere forklare og visualisere klimaendringene.

I den korte videoen under, får du en kjapp innføring fra vår tekniske rådgiver, Sindre Engh, hvor du kan laste ned data, hvordan du får .csv-filer inn i ArcGIS Pro, og hvordan du ved hjelp av et lite «tool», kan lage klimastripene.

Som dere ser – mulighetene er mange, og Sindre har bidratt til å gjøre dette enklere for deg. Under videoen finner dere lenker til ressurser og til verktøyet du kan laste ned.