Et krasjkurs i klimaforskning

Lurer du på hvor togradersmålet kommer fra, og er det egentlig realistisk å nå det tidsnok? Kristin Halvorsen er leder av Cicero​, senter for klimaforskning, og på GeoTek 2018 ​holdt hun et lite krasjkurs i klimaforskning.​

Publisert: 02. okt. 2018 , i Inspirasjon

En tommelfingerregel for klimaendringene er at der det er vått blir det våtere og der det er tørt blir det tørrere.

-Kristin Halvorsen

Samtidig som vi jobber med å begrense den globale oppvarmingen må vi også jobbe med å tilpasse oss endringene som allerede skjer. Og med forskernes hjelp kan ulike bransjer planlegge bedre, slik at konsekvensene kanskje ikke blir like store. I foredraget forteller Kristin Halvorsen hvordan Cicero, senter for klimaforskning, jobber tett med blant annet finansbransjen for å hjelpe til med dette. Når de vet mer om hvor klimaet endrer seg kan de tilpasse investeringer deretter – for eksempel med tanke på hvor fabrikker bygges.

I videoen under får du vite litt mer om begrepene som brukes i klimaforskning, du lærer litt mer om hvilken vei vi har å gå og forhåpentligvis blir du litt klokere.GeoTek
er en konferanse om geografiske data og teknologi. Neste år arrangeres den 27.02-01.03. Meld deg på nyhetsbrevet vårt her og få beskjed når påmeldingen åpner.

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!Send en e-post til geodata@geodata.no eller ring 23 24 90 00 og vi sørger for at du får snakke med riktig person.

For teknisk support, gå til våre supportsider.