Hvordan konfigurere forsiden i ArcGIS Online

Forsiden til en ArcGIS Online-konto kan enkelt tilpasses for å vise et spesifikt bakgrunnsbilde, en banner, en kort beskrivelse eller fremhevet innhold fra din organisasjon.

Som administrator for din organisasjon sin ArcGIS Online-konto, har du mulighet til å tilpasse både utseendet og innholdet på forsiden. Det første du må gjøre er å logge deg på som administrator. Klikk så på Min organisasjon i menyen og gå til Rediger Innstillinger.

Under Generelt kan du bla ned til Beskrivelse av organisasjonen. Her kan du skrive en kort beskrivelse av din organisasjon. Huk av for Vis beskrivelse på nederste delen av hjemmesiden for at den skal vises på førstesiden.

Tilpass bakgrunnsbilde

Når det er klart kan du gå videre til Hjemmeside der de resterende tilpasningene for førstesiden utføres. Det første du kan tilpasse er Bakgrunnsbildet. Du kan velge å ikke bruke noe bakgrunnsbilde i det hele tatt (default), bruke standardbakgrunnsbildet for ArcGIS Online eller laste opp et eget bilde. Ved å velge det siste alternativet får du opp et vindu der du kan klikke på Choose File. Bla deg frem til det bildet som du ønsker å bruke, og klikk OK.

Bakgrunnsbildet blir sentrert langs toppen og i midten av siden. Om du vil at bildet skal dekke hele siden så bør det ikke være mindre enn 1920 pixler bredt, med mindre dine brukere har mindre skjermer. Små bakgrunnsbilder vil gjentas horisontalt etter hverandre over skjermen. Filstørrelsen kan være opp til 1 MB.

Husk å klikke på Lagre med jevne mellomrom, ellers vil dine tilpasninger ikke lagres.

Tilpass banner

Som Banner kan du velge mellom et av de tilgjengelige standardbildene eller et eget bilde. Eget bilde bør være 180x960 pixler. Du kan laste opp et eget bilde ved å følge samme instruksjoner som for bakgrunnsbildet. Det er også mulig å ha en egendefinert design, ved bruk av rich text editor eller ved å bruke HTML source code view.

Velg kart, applikasjoner eller data som fremhevet innhold

Velg hvilke kart, applikasjoner eller data som skal vises på forsiden som Fremhevet innhold. Fra nedtrekksmenyen velger du en av organisasjonens grupper, som har det innholdet som du vil skal vises frem. Hvis du vil at brukerne skal kunne se innholdet før de logger seg på ArcGIS Online må gruppen være delt med Felles. Du kan velge hvor mange elementer fra gruppen som skal vises. Det kan velges opp til 32 stykker. Det vil alltid vises fire av gangen. Vi kan også bestemme i hvilken rekkefølge innholdet skal vises ved å velge et alternativ fra nedtrekksmenyen til Sorter etter. 

Opprett gruppe

Dersom du ikke allerede har en gruppe opprettet for dette kan du enkelt gjøre det ved å følge disse instruksjonene:

  • Gå til Grupper > Opprett en gruppe > gi den et passende navn (f.eks. Fremside) samt noen merker. Hvis du vil at brukerne skal se innholdet før de er logget på, sett Status til Felles. Resten av valgene kan være default. Klikk på Lagre.
  • Gå til Mitt Innhold og marker de kartene, lagene eller applikasjonene som du ønsker at skal være fremhevede på fremsiden > klikk på nedtrekkspilen på Del-knappen > del med gruppen du akkurat opprettet.

Når du er ferdig kan du klikke på Lagre og deretter gå til Hjem i menyen for å se resultatet.