Geodata | Finn dominerende attributtverdier ved hjelp av smart…

Finn dominerende attributtverdier ved hjelp av smart mapping i ArcGIS Online

Ved hjelp av ArcGIS Online og smart mapping kan du nå analysere og kartlegge flere kolonner av relaterte data for å bestemme hvilken kolonne som har den høyeste, eller dominerende, verdien for hvert objekt i kartet. Dette kan brukes hver gang du har flere attributtfelt som deler målenhet og et felles tema.

Se flere gode eksempler på bruk av smart mapping og dominerende kategori og størrelse i dette historiekartet.

Et kart over valgresultat er et eksempel på et kart hvor vi kan ta i bruk funksjonaliteten for Dominerende kategori. Vi ønsker å vite hvilket av flere partier som har fått flest stemmer, og hvor mye dette er i prosent. Fargen i kartet bestemmes av partiet med flest stemmer, og styrken av fargen er basert på prosent av stemmer.

For å ta i bruk smart mapping funksjonaliteten, klikk Endre stil under kartlaget.

Deretter må du angi hvilke attributter som skal brukes for symbologien i kartet. Velg de feltene du vil sammenligne for å finne mønstre mellom to eller flere attributter.

Så snart du velger det andre attributtet dukker følgende alternativer opp: BrukDominerende kategori eller Dominerende kategori og størrelse for å sammenligne flere attributtfelt i et kartlag. Du vil i tillegg se hva som er dominerende for hvert objekt i kartet.

Klikk Velg og deretter Alternativer for å finjustere symboler, etiketter og farger. Klikk på Symboler for å endre alle symboler. Her kan du velge hvilken fargerampe som skal bli brukt i kartet ditt. Du kan også endre symbolene ved å klikke på symbolet til venstre for navnet.